Brandveiligheid Tent

Tijdens een kampeervakantie moet je er niet aan denken dat de tent waar je in slaapt in brand vliegt. Gelukkig komt een brand in een tent niet heel vaak voor, maar het is wel goed om je bewust te zijn van de brandveiligheid van kampeertenten. Brandveiligheid kampeertenten De meeste tenten zijn gemaakt van ontvlambare materialen, waardoor een tent vrij gemakkelijk in brand kan vliegen. In de handleiding van de verpakking van de tent staat dan ook dat in de tent niet gerookt mag worden en dat in of rondom de tent open vuur strikt verboden is. Een tent van polyester of katoen stof vliegt niet snel in brand bij bijvoorbeeld as van een sigaret of een steekvlam. Wanneer vuur echter langere tijd met een polyester of katoenen tent in aanmerking komt, dan kan de tent wel vlam vatten. Daarnaast wordt er rondom de tent op vakantie vaak gebruikt gemaakt van gasflessen om bijvoorbeeld te koken. Voor het veilig gebruik van de gasfles rondom de tent hebben wij enkele tips op een rijtje gezet:  
  1. Een gasfles dient jaarlijks gecontroleerd, afgesteld en schoongemaakt te worden.
  2. Zet de gasfles inclusief het kookgestel niet te dicht bij de tent of andere brandmaterialen zoals de was.
  3. Bij het koken is het verstandig om een spatscherm te gebruiken, zodat eventuele opspattende vetten niet in aanmerking kunnen komen met brandbare materialen
  4. Het is raadzaam om een nieuwe gasfles niet in de tent te verwisselen, maar daarbuiten.
  5. Lukt het niet met de aansluiting van de gasflessen? Ga dan niet experimenteren, maar zoek hulp van een persoon die hier ervaring mee heeft
  6. Last but not least; Zorg in de ruimte/omgeving waar de gasfles staat voor voldoende ventilatie. Wanneer er weinig ventilatie is kan het gas zich ophopen en dat kan in combinatie met bijvoorbeeld as van een sigaret zorgen voor een grote steekvlam.
Zorg er dus voor dat je bovenstaande tips goed toepast mocht je met de tent op vakantie gaan, zodat je onbezorgd van je vakantie kan genieten!