Kooldioxideblusser – CO2 Blusser

Een CO2 -blusser wordt ook wel een koolzuursneeuw blusser genoemd. Kenmerkend van de CO2 -blusser is het mondstuk van het blusapparaat. Bij gebruik van de blusser moet het handvat die zich tussen het mondstuk en de slang bevindt vastgehouden worden. Dit handvat is nodig omdat anders derdegraads brandwonden kunnen optreden door de enorme lage temperatuur van -80°C van het mondstuk van de blusser.

Vloeistofbranden en elektriciteitsbranden kunnen worden geblust met een CO2 -blusser. Ook op werkplekken zoals garages waar veel gelast en gesoldeerd wordt is de CO2 -blusser een uitstekende brandblusser. Door een brand te blussen met een CO2 -blusser verdringt de koolzuur het zuurstof en koelt daarmee de brand, waardoor de brand dooft.

Voordelen CO2 -blussers
De CO2 -blusser is erg makkelijk in gebruik te nemen en staan altijd onder werkdruk, wat betekent dat ze altijd gebruikt kunnen worden mocht het nodig zijn. Daarnaast zorgt een CO2 -blusser niet voor nevenschade na gebruik.

Nadeel CO2 -blussers
Een groot nadeel van een CO2 -blusser is dat de brandblusser niet in kleine ruimtes gebruikt kan worden, omdat er veel koolmonoxide vrijkomt en dit levensgevaarlijk is voor de gezondheid van de mens.

Verschillende soorten CO2 -blussers
Voor elke omgeving zijn er verschillende groottes aan brandblussers op de markt. Bekijk het aanbod van alle CO2 -blussers hier.