Brandveiligheid bij een vuurkorf

Vuurkorf

Veel mensen stoken in de zomermaanden een vuurtje in de tuin. Rond de vuurkorf zitten (met vrienden) vinden veel mensen erg gezellig. Naast die gezelligheid moet er wel goed rekening worden gehouden met de gevaren die kunnen ontstaan bij het aansteken. Er gebeuren bij de vuurkorf meer ongelukken dan mensen denken. Door je aan een aantal eenvoudige tips te houden vergroot je de brandveiligheid en kan genoten worden van een heerlijk avondje zitten bij een vuurtje.

Je dient niet alleen rekening te houden met het vuur zelf. Ook de directe omgeving moet geen last krijgen van het vuur. Rookoverlast bij de buren of vuurvliegjes die in brandbare materialen zoals behagingen of schuttingen kunnen komen zit niemand op te wachten. Voorkom dit door de volgende tips op te volgen. Op deze manier blijft stoken voor iedereen leuk!

Tips

Voor het veilig gebruik van de vuurkorf zijn enkele tips erg raadzaam om de brandveiligheid tijdens een avond aan de vuurkorf te vergroten.

  1. Een vlakke ondergrond voor de vuurkorf is van essentieel belang.
  2. Plaats de vuurkorf op voldoende afstand van makkelijk ontvlambare materialen (tent/parasol/coniferen).
  3. Spelende kinderen en huisdieren kunnen een vuurkorf gemakkelijk omver lopen. Zorg er voor dat spellende kinderen en huisdieren niet in de buurt van de vuurkorf kunnen komen.
  4. Bij het aanmaken van de vuurkorf dien je aanmaakblokjes te gebruiken. Het aanmaken van de vuurkorf met benzine of spiritus is levensgevaarlijk!
  5. De meeste kleding is licht ontvlambaar en vliegt dus gemakkelijk in brand. Pas dus op met uw kleding bij de vuurkorf en draag bij voorkeur geen lange mouwen.
  6. Zorg ervoor dat er altijd een bak- of een fles water in de omgeving van de vuurkorf staat.

Met de bovengenoemde (brand)veiligheidsmaatregelen kunt u zonder zorgen heerlijk genieten van een avondje bij de vuurkorf.