Schuimblusser online kopen?

Werking van de schuimblusser
De schuimblusser is de meest schone vorm van blussen. Met schuimblussers wordt het vuur door middel van een schuimhaard afgedekt. Hierdoor kan er geen zuurstof bij het vuur komen en dat zorgt ervoor dat het vuur snel dooft. De schuimblusser heeft een langere blusduur als bijvoorbeeld de poederblusser. De stof die in de schuimblusser zit heeft een reinigende werking, waardoor schade aan hetgeen dat in brand heeft gestaan geen schade oplevert door het blussen. Vooral in risicovolle situaties worden schuimblussers gebruikt, aangezien de schuimblusser een snelle en effectieve werking hebben.

Verschil schuimblusser en sproeischuimblusser
Het lijkt veel op elkaar, maar toch zit er een groot verschil tussen de schuimblusser en de sproeischuimblusser. De sproeischuimblusser heeft het kenmerk dat het elektriciteitsbranden tot 1000 volt op 1 meter kan blussen. Een normale schuimblusser kan dit niet omdat de elektriciteit kan geleiden in de schuimblusser.

Schuimblussers geschikt voor Brandklasse A en B
Schuimblussers kunnen gebruikt worden bij branden van brandklasse A en B.
Brandklasse A is een brand van vaste stoffen, zoals hout, papier, gordijnen en meubels. Brandklasse B zijn branden van vloeibare stoffen, zoals benzine en dieselolie. Daarnaast kan er een sproeischuimblusser gebruikt voor het blussen van een vet- of oliebrand, zoals een frituurbrand.

Verschillende soorten schuimblussers
Voor elke omgeving zijn er verschillende groottes aan brandblussers op de markt. Bekijk het aanbod van alle soorten schuimblussers hier.