Brandblusser online kopen?

Er zijn verschillende soorten brandblussers. Onderstaand een overzicht van de verschillende soorten brandblussers

  • Schuimblussers zijn zowel thuis als op vakantie prima geschikt voor het blussen van kleine branden door vaste en vloeibare stoffen. Ze veroorzaken bij het blussen verder nauwelijks schade en hebben een langere blusduur dan poederblussers.
  • Poederblussers zijn geschikt voor de meeste branden in woningen. En ook voor auto’s, caravans, zomerhuisjes en boten. Het poeder is droog, zodat de bus niet roest en ze zijn relatief goedkoop. Het poeder kan echter wel gaan klonteren. Dit kun je voorkomen door de blusser af en toe even om te keren. Het poeder geeft veel schade aan elektronische apparatuur en is moeilijk op te ruimen. Hiervoor kun je het beste een industriële stofzuiger gebruiken. Gebruik vooral geen water!
  • Kooldioxideblussers kun je ook gebruiken voor elektriciteitsbranden. Je herkent ze aan een zwarte koker aan het einde van de slang. Deze blusser is minder geschikt voor huis-, tuin-, en keukengebruik, omdat je er wel goed mee om moet kunnen gaan. Het uiteinde van de koker wordt zeer koud (-80°C), zodat je derdegraads brandwonden kunt oplopen. Houd de blusser daarom altijd aan het handvat vast. Dit type blussers laten geen reststoffen achter en zijn daarom geschikt voor het blussen van elektronische apparatuur. Vooral in een kleine ruimte zorgt de blusser echter voor verstikkingsgevaar, omdat de CO2 de zuurstof verdrijft.

Laat de blusser tenminste één maal per twee jaar controleren. Zo weet je zeker dat deze ook echt werkt als je hem nodig hebt. Je kunt met een brandblusser niet zo lang blussen. Ga daarom zo dicht mogelijk naar de brandhaard toe, zo lang het veilig voor u is. Het werkt het beste als je met korte stoten spuit, anders is de bus snel leeg. Richt niet op de vlammen, maar op het materiaal dat in brand staat.

Kooldioxideblussers

Poederblussers

Schuimblussers