Blusdeken kopen?

Een blusdeken is een product die de toevoer van zuurstof bij een brand stopt. Doordat het is gemaakt van ontbrandbare of een brandvertragende stof kan het product een beginnende brand doven.

Wanneer wordt een blusdeken gebruikt?
De deken kan alleen gebruikt worden bij een beginnende brand. Bij een uitslaande brand heeft het gebruik van de deken geen zin meer. Er zijn enkele situaties waarbij een blusdeken gebruikt kan worden

  • Kleine branden, zoals bijvoorbeeld een brand in een prullenbak.
  • Brandende kleding
  • Vlam in de pan
  • Brand bij een computer of TV-toestel

Hoe gebruik je de blusdeken?
Het gebruik van de deken is van cruciaal belang om een eventueel groter wordende brand te voorkomen. De deken moet bij de punten worden vastgepakt en om je eigen hand worden gewikkeld. De deken legt u van u af gericht op de brand. De brand moet geheel bedekt zijn, zodat er geen extra zuurstof bij de brand kan komen die de brand kan doen opwellen. De deken moet op de brand bedekt blijven tot de hitte is verdwenen en het vuur volledig is gedoofd.

Wanneer de deken gebruikt wordt voor brandende kleding op een persoon, dan moet de kleding en het lichaamsdeel dat in brand staat strak in de deken worden gewikkeld. Belangrijk is dat het vuur niet in het gezicht komt. Door de deken bij de nek/hals strak te bedekken kan dit voorkomen worden.

Een blusdeken kan meer één keer gebruikt worden. Na gebruik moet de blusdeken dus gelijk weggegooid worden en een nieuwe worden aangeschaft.

Blusdeken kopen?
Heeft u nog geen blusdeken in huis of wilt u op verschillende plaatsen in het huis een blusdeken hebben liggen?  Bekijk nu het aanbod.

Weten waar je op moet letten bij het kopen van een blusdeken? Lees hier de tips over het kopen van een goede blusdeken.